KEMA

Beste Kema,

In je zoektocht naar het dispuut dat bij je past ben je op de site van het z.i.o.d. S.E.M.P.E.R. terechtgekomen… Toeval? Ik dacht het niet!

Jij bent de Kema die bij SSRA is gegaan om maximaal van je studententijd te genieten. Jij bent de Kema die niet bang is om van zich te laten horen of juist de Kema die wel wat meer van zich zou willen laten horen! Een Kema die niet alleen op donderdag wil borrelen, maar ook op dinsdag wel in is voor samen eten en een biertje. Jij bent kortom een Kema die het beste wil maken van de studententijd bij SSRA!

Vele honderden Kema’s gingen je voor en hebben zich bij het z.i.o.d. S.E.M.P.E.R. gevoegd om die onvergetelijke studententijd te beleven. Waarom hebben die Kema’s voor S.E.M.P.E.R. gekozen en wat maakt S.E.M.P.E.R. nog altijd het mooiste dispuut van SSRA?

Het z.i.o.d. S.E.M.P.E.R. is het langstlevende dispuut van SSRA. We hebben dan ook een rijke historie met tradities en prominente leden. Het is niet uitzonderlijk als er tijdens ons Lustrum ruim 150 leden ons dispuutlied zingen.

Het z.i.o.d. S.E.M.P.E.R. is een zeer actief dispuut. Elke donderdag komen wij voorafgaand aan de borrel op Py samen voor een activiteit en elke dinsdag eten en borrelen we samen. Door het jaar heen komen veel uiteenlopende activiteiten aan bod; naast eenmalige activiteiten is er ook een aantal activiteiten die traditioneel terugkomen. Te denken valt aan karten, bowlen, lasergamen, een comedycafe, glowgolfen, bierfietsen of juist het rustige avondje in het spelletjescafe.

Bovenop de vele activiteiten worden ook de jaarlijkse evenemten goed bezocht. Zo bevaart het z.i.o.d. S.E.M.P.E.R. elke Koningsdag de grachten van Amsterdam, gaan we maar liefst drie keer per jaar met elkaar op weekend, gaan we op zomer- en skivakantie en bezoeken we samen festivals.

Naast de activiteiten voor de leden van S.E.M.P.E.R., organiseren wij vele goedbezochte activiteiten voor heel SSRA. Jaarlijks organiseert S.E.M.P.E.R. de sportdag, de debatwedstrijd, het dichtmextoernooi en zelfs een klaverjastoernooi. Ook doen wij mee (en winnen we vaak) aan de vele activiteiten die de andere disputen van SSRA organiseren.

Lidmaatschap van het z.i.o.d. S.E.M.P.E.R. houdt niet op bij de deur van de sociëteit. Iedereen weet dat hechtheid een belangrijk kenmerk is van ons dispuut. Leden helpen elkaar met het vinden van een kamer/woonruimte, we helpen elkaar met de studie (we zijn tenslotte allemaal in de eerste plaats student) en we voetballen met elkaar in de zaalvoetbalteams S.E.M.P.E.R. I (Mannen) of Semper Floreat Oké (Vrouwen). Leden zoeken elkaar in de pauzes of tijdens studiemiddagen geregeld op voor lunch en een kopje koffie en ook 21-diners zijn altijd een feest. Op vrijdagen en zaterdagen zoeken de leden elkaar regelmatig op om een van de vele kroegen van Amsterdam onveilig te maken of om samen uit te gaan.

Heb je interesse in ons dispuut? Neem een kijkje in ons fotoalbum, kijk bij de feitjes of nog beter: Kom de sfeer proeven in de benedenbar op sociëteit Pylades!

En wil je het dichtmexen nog eens rustig leren, link dan even op deze link